Plăcintă cu dovlecei si roşii

Printeaza

Plăcintă cu dovlecei si roşii 

Ingrediente:Placinta cu dovlecei si rosii

  • 250 g făină
  • 150 ml apa calduta
  • 10 g drojdie
  • 70 g unt (sau margarina)
  • sare

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 3-4 roşii
  • 2-3 dovlecei
  • 1 felie cascaval
  • 2 ouă
  • 100 g smantana
  • 1 lingură măghiran tocat,
  • 1 lingură cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia cu apa călduţă şi o laşi 10 minute să crească. între timp, topeşti untul (sau margarina), îl laşi puţin să se răcească, apoi îl adaugi peste făină. Pui şi maiaua, un praf de sare şi frămânţi bine aluatul pe care-l laşi deoparte pentru 15-20 de minute, la loc cald, să dospească.

Speli roşiile şi dovle­ceii şi le tai felii pe toate, iar separat baţi ouăle cu smântână, măghiranul şi cimbrul, intinzi apoi aluatul într-o tavă cu dimensijnile de 34/26 cm, unsă cu unt (sau margarină), îl înţepi din loc în loc cu o furculţă şi aşezi felii de dovlecei şi de roşii intercalate, suprapuse ca nişte ţigle.

Placinta cu dovlecei si rosii1

Presari peste ele puţină sare şi caşcavalul ras, apoi torni ouăle cu smântâna şi dai plăcinta la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute.

Plăcintă cu dovlecei si roşii

Placinta cu dovlecei si rosii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.