Placinta cu ciuperci si branza

Printeaza

Placinta cu ciuperci si branza din: faina, unt, apa rece, ciuperci, ceapa, unt, branza rasa, ulei de masline, chimen, ou si sare.

Ingrediente:Placinta_cu_ciuperci_si_branza

  • 300 g faina
  • 180 g unt
  • 4 linguri de apa rece
  • 800 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura de unt
  • 150 g branza rasa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de chimen tocat
  • 1 ou
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, cerneţi făina de grâu. Adăugaţi untul moale, un praf de sare şi cele patru linguri de apă rece. Amestecaţi până când rezultă un aluat omogen, dar moale. Tăiaţi-l în jumătate şi daţi-l la frigider. Spălaţi ciupercile şi tăiaţi-le. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o mărunt, apoi amestecaţi-o cu ciupercile şi uleiul de măsline.

Scoateţi aluatul de la rece şi întindeţi jumătate din el într-un vas termorezistent, pe care l-aţi uns în prealabil cu unt. Intr-un vas, daţi brânza pe răzătoarea mică (pentru a vă fi mai uşor, optaţi pentru brânză mai tare). Turnaţi peste aluat amestecul de ceapă şi ciuperci, asezonaţi cu chimen şi sare, apoi presăraţi uniform brânza.

Intindeţi într-o foaie rotundă restul de aluat rămas şi acoperiţi plăcinta cu el. Sigilaţi marginile strângând aluatul între degetul mare şi cel arătător, pe tot diametrul plăcintei, şi eliminaţi excesul. Din marginile rămase, formaţi frunzuliţe de aluat, numai bune de decorat. Ungeţi plăcinta cu oul bătut şi daţi la cuptor 40 de minute. Puteti garnisi cu rosii.

Placinta cu ciuperci si branza

Placinta_cu_ciuperci_si_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.