Placinta cu carne si branza

Printeaza

Placinta cu carne si branza din: aluat, carne tocata de porc si vita, spanac, branza dulce, smantana, oua, ulei, marar, patrunjel, ceapa, praz, piper, sare.

Ingrediente:Placinta_cu_carne_si_branza

  • 1 pachet aluat pentru foitaj
  • cate 400 g carne tocata de porc si vita
  • 300 g spanac
  • 300 g branza dulce
  • 4 linguri smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • cate 1 legatura marar si patrunjel
  • 2-3 cepe
  • 2-3 fire subtiri de praz
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi spanacul, îl speli şi îl opăreşti, după care îl toci mărunt. Cureţi ceapa şi prazul, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei încins şi puţină apă, amestecând până se înmoaie. Amesteci spanacul cu brânza, smântână, legumele călite, cele două feluri de carne tocată, verdeaţa mărunţită, 3 ouă bătute, un albuş, sare şi piper după gust.

Tapetezi cu aluat o tavă de 25×35 cm şi întinzi uniform umplutura. Tai aluatul care a rămas în afara tăvii şi faci un grilaj din fâşii. Ungi cu gălbenuş grilajul de aluat şi coci plăcinta 10 minute la foc iute, apoi alte 20 la foc mediu.

Serveşte plăcinta alături de broccoli stropit cu un sos preparat din smântână, sos de soia, zeamă de lămâie şi piper.

Placinta cu carne si branza

Placinta_cu_carne_si_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.