Piftie de porc cu usturoi si morcov

Printeaza

Piftie de porc cu usturoi si morcov din: cap de porc, picior de porc, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Piftie_de_porc_cu_usturoi_si_morcov

  • 1 cap de porc
  • 1 picior de porc
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 10 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea şi o pui la fiert în apă cât să o acopere. După ce a dat în câteva clocote, arunci apa, speli carnea şi o pui din nou la fiert. Apa trebuie să fie 10 cm deasupra cărnii.

Iei spuma când este nevoie şi laşi carnea să fiarbă la foc mic, într-un vas acoperit. După 4 ore, adaugi morcovul, cepele curăţate şi sare şi piper după gust. Mai ţii pe foc încă o oră, până când zeama devine lipicioasă.

Dai deoparte oala, scoţi legumele şi carnea, pe care o îndepărtezi de pe oase. Pisezi usturoiul, îl pui în zeamă şi laşi să se pătrundă aromele 10-15 minute. Aşezi carnea într-o tavă şi torni deasupra zeama, apoi o strecori.

Dai piftia la rece peste noapte.

Piftie de porc cu usturoi si morcov

Piftie_de_porc_cu_usturoi_si_morcov

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.