Piept de curcan in manta afumata

Printeaza

O reteta de piept de curcan in manta afumata din: rosii, ceapa, boia, piept de curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de pasare.

Ingrediente:Piept de curcan in manta afumata

  • 2 roşii
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriţă boia
  • 1 kg piept de curcan
  • 2 linguri miere
  • 2 linguriţe ulei
  • sare
  • piper
  • 4 felii kaizer afumat
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 500 ml supă de pasăre

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 220 °C. Roşiile se deco- jesc, se taie sferturi şi se curăţă de seminţe. Pulpa se taie cuburi. Se toacă ceapa. Se aşază într-o tavă unsă împreună cu roşiile şi se pune boia. Se amestecă separat mierea cu uleiul, sa­re şi piper şi se unge carnea. Se toarnă peste roşii şi se coace la cuptor cca 30 min.

Se scoate friptura din cuptor şi se aşază de jur-împrejur feliile de kaizer; se presară cimbru. Se pune deasupra foaia de dafin şi se toarnă 250 ml supă de pasăre. Se reduce temperatura din cuptor la 180°C şi se mai coace friptura cca 45 min. Se toarnă treptat restul de supă.

Se scoate tava din cuptor şi friptura din tavă şi se păstrează la cald, acoperită cu folie de alumi­niu. Se strecoară zeama din tavă, se dă în clocot, se sărează şi se piperează. Friptura se serveşte cu sosul de roşii; se oferă alături o garnitură din fasole verde şi cartofi la cuptor.

Piept de curcan in manta afumata

Piept de curcan in manta afumata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.