Pesto

Printeaza

O reteta pesto din: busuioc, parmezan, usturoi, seminte de pin si ulei de masline. Acest sos clasic, preparat fără fierbere, din busuioc, parmezan şi seminţe de pin, se serveşte tradiţional cu paste.

Ingrediente:Pesto

  • 80 g busuioc proaspăt
  • 100 g parmezan
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi
  • 50 g seminţe de pin
  • 100 ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Rupeţi frunzele de busuioc şi daţi deoparte tulpinile. Spălaţi-le şi uscaţi-le bine tamponându-le uşor cu un şervet. Radeţi parmezanul, apoi amestecaţi-l într-un blender până când seamănă cu firmiturile mici de pâine. Adăugaţi usturoiul şi seminţele de pin şi amestecaţi puţin ingredientele, pentru a le omoge­niza. In această fază, adăugaţi busuiocul şi ameste­caţi-l până la omogenizare.

In timp ce le amestecaţi în blender, adăugaţi încet uleiul până când se formează o pastă. Condimentaţi, după gust, apoi continuaţi să adăugaţi ulei, fâină când sosul pesto capătă consistenţă. Serviţi sosul cu spaghete sau împreună cu legume sau carne, preparate pe grătar cu cărbuni. Pentru păstrare, acoperiţi sosul şi lăsaţi-l la frigider timp de până la 3 zile.

Dacă doriţi să păstraţi sosul pesto o perioadă mai lungă de timp, mutaţi-l într-un borcan sterilizat, acoperiţi-l la suprafaţă cu ulei de măsline şi refrigeraţi-l. Odată desfăcut bor­canul, sosul trebuie folosit în 2-3 zile.

Pesto

Pesto

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.