Perisoare in sos picant

Printeaza

Perisoare in sos picant din: carne tocata de vita, ceapa, paine, marar, sare, piper, faina, suc de rosii, smantana, otet, zahar, unt, patrunjel, cimbru, sare si piper.

 

Ingrediente:

pentru sos:

  • 150 ml suc de rosii
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura otet
  • 1/2 lingura zahar
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura patrunjel verde
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă de două ori carnea împreună cu ceapa. Se adaugă miezul de pâine înmu­iat şi stors bine, oul, mărarul to­cat fin, sare şi piper, după gust.

Se amestecă toate ingrediente­le. Din compoziţia obţinută se modelează perişoare, care se trec prin făină şi se fierb în apă clocotită cu puţină sare.

Separat, se infierbanta untul intr-o tigaie cu peretii inalti, se adauga faina si se caleste, amestecand permanent, pana incepe sa-si schimbe culoarea.

Se stinge cu sucul de rosii si cu smantana, amestecand continuu, la foc mic. La final, se adauga otetul, zaharul, patrunjelul tocat fin, cimbru uscat, sare si piper, dupa gust.

Daca este nevoie, se adauga putin suc de rosii. Perisoarele se servesc calde, asezonate cu sosuld e rosii turnat fierbinte peste ele.

Perisoare in sos picant

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Big like!!

  2. Mi-ai dat o idee, o sa incerc si eu perisoarele astea in sos picant

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.