Penne la cuptor

Printeaza

Penne la cuptor din: penne, ciuperci, ceapa, ardei gras, kaizer, smantana pentru gatit, lapte, faina, cascaval, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente: Penne la cuptor

  • 1 punga de penne
  • 1 cutie de ciuperci feliate (sau 400 g ciuperci crude)
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 300 g kaizer
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 rola mica de cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline

 

Mod de preparare:

Pui pastele la fiert in apa fierbinte, in care ai adaugat un varf de cutit de sare sau putin ulei, sa nu se lipeasca. Separat, tai in felii subtiri ardeiul, kaizerul, ciupercile si ceapa si le pui la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Omogenizezi smantana cu laptele si faina si o torni peste compozitia calita, amestecand continuu, la foc mic, sa nu se prinda.

Condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Cand pastele sunt fierte, le torni intr-o sita sa se scurga de apa, apoi le asezi intr-o tava de cuptor, unde le amesteci cu ingredientele calite. Deasupra presari cascaval ras, cat sa le acopere si sa formeze o crusta.

Dai tava la cuptor, in jur de 30 minute, pana cand cascavalul se rumeneste. Servesti pastele calde sau reci, dupa gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.