Pateuri cu pastă de măsline

Printeaza

Pateuri cu pastă de măsline din: foitaj fara ou, masline negre, rosii cherry, muguri de pin, ulei de masline, sare si patrunjel.

Ingrediente:Pateuri_cu_pasta_de_masline

  • 1 pachet foitaj fara ou
  • 200 g masline negre
  • 300 g rosii cherry
  • 150 g muguri de pin
  • ulei de masline
  • sare
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Lasă foitaj ul să se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp, pregăteşte pasta de măsline: scoate sâmburii măslinelor şi pune pulpa în blender împreună cu două linguri cu ulei de măsline şi sare după gust, pentru a obţine o pastă.

Separat, taie roşiile în sferturi şi trage-le două minute într-o tigaie în care ai încins 2-3 linguri cu ulei de măsline. Scoate o foaie de aluat şi taie cu un pahar forme rotunde. Unge-le cu un strop de ulei şi dă-le la cuptorul încins 20 de minute, până ce creşte aluatul.

Scoate minipateurile pe un platou şi lasă-le zece minute să se răcească. Pe fiecare pateu, pune câte o lingură cu pastă de măsline, câteva sferturi de roşie, o linguriţă cu muguri de pin şi pătrunjel tocat mărunt.

Pateuri cu pastă de măsline

Pateuri_cu_pasta_de_masline

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pateurile astea sunt de post, nu-i asa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.