Paste cu sirop (Konafa)

Printeaza

Paste cu sirop din: paste, iaurt, nuci, fructe uscate, unt, zahar, miere, suc de lamaie, apa de trandafiri, scortisoara, sofran.

Ingrediente:Paste_cu_sirop

  • 400 g paste (fidea foarte subtire)
  • iaurt
  • nuci
  • fructe uscate
  • 200 g unt topit

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
  • 4 linguri de miere
  • 2-3 linguri de suc de lamaie
  • 2-3 linguri de apa de trandafiri
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 varf de cutit de sofran

 

Mod de preparare:

Pentru a obtine siropul se pun la clocotit apa, impreuna cu zaharul, mierea, sucul de lamaie, apa de trandafiri, scortisoara si sofranul. Se lasa sa fiarba un sfert de ora, cat sa se ingroase, apoi se tine la racit.

Intr-o tava neaderenta se asaza un strat uniform de paste. Se presara nucile si fructele uscate, apoi se asaza un alt strat de paste. Se toarna untul topit deasupra. Se lasa in cuptor timp de 45 de minute, la temperatura de 175C.

Se ridica temperatura si se mai tine 10 minute. Se scoate din cuptor si se toarna siropul racit. Se serveste cu iaurt.

Paste cu sirop

Paste_cu_sirop

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.