Pandispan vanilat cu fulgi de ciocolata

Printeaza

Pandispan vanilat cu fulgi de ciocolata din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, lapte, fulgi de ciocolata, cacao.

Ingrediente:Pandispan vanilat cu fulgi de ciocolata

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 1 cană cu făină
  • 1 cană cu zahăr
  • 3 pliculeţe cu zahăr vanilat

Pentru crema:

  • 5 ouă
  • 5 linguri cu făină
  • 250 g zahăr
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 1 I lapte
  • 1 linguriţă cu unt fulgi de ciocolată
  • cacao

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile spumă adăugând treptat zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă făina în ploaie şi gălbenuşurile. Toarnă compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi bag-o la cuptor cam 30-35 de minute.

Intre timp, pregăteşte crema de vanilie. Pune 1/2 din cantitatea de lapte la fiert, la foc mic. Freacă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi făina, adăugate treptat. Subţiază cu cealaltă 1/2 de lapte. Toarnă totul peste laptele pus la fiert şi amestecă, până când crema se îngroaşă, la de pe foc şi lasă să se răcească.

Bate spumă albuşurile, adaugă-le în cremă, pune şi untul şi amestecă bine.

Când blatul e gata, lasă-l să se răcească, după care taie-l în trei. între blaturi, întinde crema de vanilie. Pe ultimul strat de cremă, presară cacao şi fulgi de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.