Pandispan cu gutui

Printeaza

Pandispan cu gutui din: gutui, oua, faina, zahar, sare, vanilie, nuci, coniac, unt.

Ingrediente:Pandispan cu gutui

  • 1 kg gutui
  • 8 ouă
  • 400 g făină
  • 400 g zahăr
  • sare
  • vanilie
  • 10 nuci
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingură de coniac sau rom
  • 1 ceaşcă de apă
  • unt


Mod de preparare:

Curăţăm gutuile de seminţe şi de miezul tare, tăiem felii subţiri şi le punem într-o cratiţă emailată să se înmoaie pe foc mic.

Punem peste gutui zahărul pudră, tragem imediat cratiţa de pe foc, punem deasupra 1 lingură de coniac sau ele rom şi lăsăm fructele să se răcească.

Separăm gălbenuşu­rile de albuşuri şi le batem spumă timp de 5 min cu 1 ceaşcă de apă. Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia până când amestecul devine o cremă consistentă.

Adăugăm apoi faina în ploaie, vanilie şi nucile tăiate mărunt.

Omogenizăm aluatul cu o furculiţă mai mare, bătând energic, încorporăm albuşurile bătute spumă tare. Ungem o tavă mare cu 2 linguri de unt, punem fructele reci, apoi turnăm aluatul.

Coacem prăjitura la foc potrivit 30 minute, până când a prins o nuanţă uşor aurie. Tăiem numai rece, după ce a fost răsturnată pe un platou, fructele rămânând deasupra prăji­turii.

Servim tăiată felii, având fructe pe fiecare felie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.