Paella de marisco

Printeaza

Paella de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g rosii
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g file de peste (de ex. somon)
  • 200 g creveti uriasi decorticati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g mazare congelata
  • 300 g orez
  • 250 ml smantana
  • 500 ml supa
  • 1 lingurita rasa curcuma
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie cuburi roşiile. Se curăţă,şi se toacă usturoiul şi ceapa. Se spală şi se şterg peştele şi creveţii. Se taie peştele în cuburi mari. Se încinge uleiul într-o tigaie mare; se prăjesc creveţii şi usturoiul; se scot apoi creveţii. în tigaie se aşază ceapa şi se prăjeşte împreună cu usturoiul.

Se adau­gă roşiile, mazărea şi orezul şi se călesc 5 minute. Se amestecă smântână cu supă şi se toarnă peste orez. Se condimentea­ză cu sare, piper şi curcuma.Se aşază un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit paella la foc moale cca 10 minu­te, fără a mai amesteca.

Deasupra orezu­lui se repartizează creveţii şi cuburile de peşte; se pune la loc capacul şi se mai fierbe 10 minute. Se garniseşte după dorinţă.

Paella de marisco

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.