Ouă fierte cu garnitură de chifteluţe de cartofi şi limbă fiartă afumată
PrinteazaOuă fierte cu garnitură de chifteluţe de cartofi şi limbă fiartă afumată
- 12 ouă
- 800 g cartofi
- 150 g unt
- 120 g făină
- 3 gălbenuşuri
- sare
- nucşoară rasă
- 1/4 l lapte,
- 50 g limbă fiartă afumată
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb in apă cu sare. Se strecoară, se dau prin sită şi se amestecă (fierbinţi) cu 60 g făină, 30 g unt, gălbenuşurile, nucşoara, sare şi puţin zahăr.
Se fac 12 chifteluţe şi se prăjesc in unt. Se aşază pe un platou şi pe fiecare se pune cate un ou fiert cald , curăţat de coajă.
Ouăle se napează cu sos alb (făcut din 60 g făină, 30 g unt, 1/4 1 lapte şi sare) şi deasupra se pune cîte o felie de limbă rotunjită.
Pofta buna!