Ostropel oltenesc de pui

Printeaza

Ostropel oltenesc de pui din: pulpe de pui, ulei, morcov, cartofi, usturoi, otet, smantana grasa, patrunjel.

Ingrediente:Ostropel_oltenesc_de_pui

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 3 linguri ulei
  • 1 morcov mare
  • 3 cartofi
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 linguri otet
  • 150 g smantana grasa
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă încăpătoare, încingi uleiul şi pui bucăţile de carne să se rumenească 5-10 minute. Tai morcovul rondele şi cartofii cubuleţe şi îi adaugi peste pui. Torni deasupra apă cât să acopere ingredientele şi laşi la fiert. Când mâncarea a fiert, scurgi zeama. Ar fi bine să o păstrezi, eventual în congelator, pentru a o folosi ca bază la alte mâncăruri.

Nu lăsa la fiert decât atât cât trebuie pentru ca legumele să fie făcute, fără să se sfărâme însă. Pui cratiţa din nou la foc, adaugi usturoiul zdrobit şi oţetul. Mai laşi 3 minute pe foc, dar fără să amesteci prea mult, pentru a nu se sfărâma legumele.

Dacă nu e suficient lichid, poţi să adaugi 1-2 linguri din zeama scursă anterior. Stingi focul, adaugi smântână şi amesteci uşor. Presari deasupra pătrunjel verde tocat.

Ostropel oltenesc de pui

Ostropel_oltenesc_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.