Ostropel oltenesc de pui
PrinteazaOstropel oltenesc de pui din: pulpe de pui, ulei, morcov, cartofi, usturoi, otet, smantana grasa, patrunjel.
- 2 pulpe de pui intregi
- 3 linguri ulei
- 1 morcov mare
- 3 cartofi
- 5-6 catei de usturoi
- 4 linguri otet
- 150 g smantana grasa
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă încăpătoare, încingi uleiul şi pui bucăţile de carne să se rumenească 5-10 minute. Tai morcovul rondele şi cartofii cubuleţe şi îi adaugi peste pui. Torni deasupra apă cât să acopere ingredientele şi laşi la fiert. Când mâncarea a fiert, scurgi zeama. Ar fi bine să o păstrezi, eventual în congelator, pentru a o folosi ca bază la alte mâncăruri.
Nu lăsa la fiert decât atât cât trebuie pentru ca legumele să fie făcute, fără să se sfărâme însă. Pui cratiţa din nou la foc, adaugi usturoiul zdrobit şi oţetul. Mai laşi 3 minute pe foc, dar fără să amesteci prea mult, pentru a nu se sfărâma legumele.
Dacă nu e suficient lichid, poţi să adaugi 1-2 linguri din zeama scursă anterior. Stingi focul, adaugi smântână şi amesteci uşor. Presari deasupra pătrunjel verde tocat.
Ostropel oltenesc de pui
Pofta buna!