Ossobuco dupa model milanez

Printeaza

Ossobuco dupa model milanez din: rasol de vitel, sare, piper, chimion, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, rosii, vin, bulion de carne, usturoi, coaja de lamaie, frunze de dafin, patrunjel, ou.

Ingrediente:Ossobuco_dupa_model_milanez

  • doua bucati de carne – 300 g rasole de vitel cu os, cu maduca
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita chimion
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • 4 rosii
  • 125 g rosii pasate din conerva
  • 75 ml vin alb
  • 75 ml bulion de carne
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie razuita
  • 1/2 frunze de dafin sfaramata
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 1 ou fiert tare, maruntit

 

 

Mod de preparare:

Feliile de carne se freacă puternic cu sare, piper şi chimion, se prăjesc puternic în ulei, apoi se scot.

Legumele se taie cubuleţe, se prăjesc în untura rămasă de la friptură până devin sticloase.

Se curăţă roşiile de pieliţă, se trec prin sită şi se adaugă la legume împreună cu roşiile pasate din conservă, cu vinul alb şi cu bulionul de carne.

Căţeii de usturoi se freacă cu sare, se adaugă la sos împreună cu frunza de dafin şi coaja de lămâie răzuită se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă carnea şi se lasă să fiarbă acoperit la foc potrivit cca 1 oră.

Se gustă încă o dată şi se presară cu ou şi pătrunjel.

Ossobuco dupa model milanez

Ossobuco_dupa_model_milanez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.