Orz cu hribi

Printeaza

O reteta simpla de orz cu hribi din: orz, hribi, carnat, ceapa, supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Orz cu hribi

  • 250 g orz (sau arpacaş)
  • 400 g hribi (sau ciuperci)
  • 1 cârnat proaspăt
  • 1 ceapă
  • 1 1 supă concentrată de legume
  • 30 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt, pune-o într-un vas termo- rezistent împreună cu 2 căţei de usturoi întregi şi un pic de ulei de măsline şi căleşte-o în cuptor timp de 6 minute. Adaugă cârnatul fară pieliţă şi tăiat mărunt, hribii curăţaţi şi tăiaţi feliuţe subţiri şi lasă-i câteva minute.

Pune orzul, amestecă toate ingredientele, adaugă vinul şi introdu vasul înapoi în cuptor.

După ce se evaporă vinul, adaugă supa de legume şi continuă coacerea,pentru încă 20 de minute. Ia vasul din cuptor, zdrobeşte căţeii de usturoi, adaugă pătrun­jelul tocat, o bucăţică de unt, sare după gust şi amestecă energic.

Lasă să se odihnească vreo câteva minute apoi presară un praf de piper negru şi serveşte.

Orz cu hribi

Orz cu hribi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.