Orez cu sofran si creveti

Printeaza

Orez cu sofran si creveti din: orez, creveti, vin alb demisec, apa, ceapa, ulei, sofran, unt, usturoi, rosie, ardei gras, miez de nuca, smantana, stafide, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Orez_cu_sofran_si_creveti

  • 200 g orez
  • 200 g creveti mari decorticati
  • 130 ml vin alb demisec
  • 600 ml apa
  • o ceapa
  • 60 ml ulei
  • sofran
  • 50 g unt
  • doi catei de usturoi
  • o rosie
  • un ardei gras
  • 50 g smantana
  • 50 g miez de nuca
  • 20 g stafide
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se încinge untul şi uleiul de măsline, se călesc ceapa tocată mărunt şi ardeiul gras tăiat cubuleţe.

Când ceapa a devenit aurie se adaugă orezul şi se călesc până ce orezul devine sticlos.

Se toarnă vinul alb, se amestecă şj.se ţine pe foc până ce vinul se evaporă. Se toarnă apă, sare şi piper după gust.

Când orezul este fiert se adaugă creveţii, un sfert de linguriţă cu şofran şi smântână, miezul de nucă şi stafidele.

Se fierb până ce orezul a început să se îngroaşe şi să devină cremos, se verifică de gust, se presară cimbrul, usturoiul pisat, roşia dată prin râzătoare şi se mai ţine pe foc cinci minute.

Se opreşte focul, se acoperă  cu un capac, se lasă să se odihnească zece minute, apoi se serveşte.

Cine nu doreste ca orezul sa fie cremos poate scoate smantana si mai adauga putin apa.

Orez cu sofran si creveti

Orez_cu_sofran_si_creveti

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun orezul cu creveti si sofran

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.