Omleta catalana

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de omleta catalana din: oua, branza dulce, bagheta, lapte dulce, cascaval, mazare, sunca, sare, unt, ulei, ceapa verde.

Ingrediente:Omleta catalana

  • 8 ouă
  • 100 g brânză dulce
  • miezul de la o baghetă
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 g caşcaval
  • 100 g mazăre
  • 200 g şuncă presată
  • sare
  • 30 g unt
  • o lingură ulei de floarea-soarelui
  • 3 fire ceapă verde

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute. Mazărea se spală în două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare.

Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, cu brânza dulce, cu mazărea, cu şunca presată şi caşcavalul tăiat felii potrivite.

Se condimentează cu sare, în funcţie de preferinţe.

Compoziţia se amestecă bine cu o spatulă specială şi apoi se toarnă în untul şi uleiul încins. Se lasă 6-7 minute pe o parte şi se întoarce pe cealaltă parte.

După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se scoate cu atenţie pe o tavă şi se lasă câteva minute să se răcească.

Se taie cubuleţe sau ce formă doriţi şi se ornează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt.

Omleta catalana

Omleta catalana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.