Nuggets de pui cu sos barbeque
PrinteazaNuggets de pui cu sos barbeque din: maioneza, piept de pui, pesmet, fulgi de porumb, cartofi prajiti, salata, zahar, otet din vin, ketchup, sos worcestershire, paprika.
- 2 linguri maioneza
- 2 fileuri piept de pui, fara piele, taiat in bastonase
- 25 g de pesmet proaspat
- 25 g fulgi de porumb, zdrobiti usor
- cartofi prajiti sau salata, pentru servit
pentru sosul barbeque:
- 25 g de zahar brun
- 2 linguri de otet din vin
- 4 linguri de ketchup
- 1 lingura de sos Worcestershire
- 1/2 lingurita de paprika
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Pentru a face sosul barbeque, pune toate ingredientele într-o cratiţă împreună cu 6 linguri de apă, adu totul la punctul de fierbere şi lasă lichidul să se evapore în decurs de 5 minute. Intre timp, într-un bol, tăvăleşte bucăţile de pui în maioneză.
Amestecă pesmetul cu fulgii de porumb, puţină sare şi piper. Tăvăleşte puiul prin amestecul de pesmet. Aşază bucăţile de carne într-o tavă şi dă-le la cuptor 10 minute, până devin fragede şi suculente. Serveşte-le cu sosul şi cu cartofi prăjiţi sau cu salată.
Nuggets de pui cu sos barbeque
Pofta buna!