Muschiulet de vita la cuptor cu budinca

Printeaza

O reteta de muschiulet de vita la cuptor cu budinca din: carne de vita, ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si lapte.

Ingrediente:Muschiulet de vita la cuptor cu budinca

  • 1 kg carne de vita (muschiulet)
  • 3 linguri ulei vegetal
  • sare

pentru budinca:

  • un pahar faina de grau
  • 3 oua
  • 500 g lapte

 

Mod de preparare:

Se pune carnea intreaga intr-o tigaie cu uleiul incins, apoi se pune in cuptorul incalzit. Se lasa 10 minute, pana se rumeneste, apoi se pune sare, se micsoreaza intensitatea de incalzire si se mai prajeste 15 minute, turnand peste carne sucul care se scurge din ea.

Cand este gata, partea interioara a carnii trebuie sa ramana suculenta si de culoare roz. Pentru budinca, se bat ouale, in timp ce se adauga cate putin, faina si laptele, se framanta aluatul si se 30 minute, apoi se pune intr-o forma unsa cu unt. Se coace 20-30 minute.

La servire, muschiuletul se pune pe un platou, se garniseste cu budinca. budinca va fi deosebit de gustoaseasa, daca vim pune forma in care se va coace ea sub gratarul pe care se coace muschiuletul, astfel incat grasimea de la carne sa se scurga in forma.

Cu 20 de minute inainte de a fi gata carnea, se pune aluatul in forma.

Muschiulet de vita la cuptor cu budinca

Muschiulet de vita la cuptor cu budinca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.