Muschi de porc cu ciuperci si costita

Printeaza

Muschi de porc cu ciuperci si costita din: muschi de porc, costita, ciuperci, vin alb, mustar, sare, piper, cartofi, ou, faina, patrunjel.

Ingrediente:Muschi de porc cu ciuperci si costita

  • muschi de porc
  • 200 g costita
  • 400 g ciuperci
  • 200 ml vin alb
  • mustar
  • sare
  • piper
  • 2-4 cartofi
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Muschiul se taie pe lungimea lui, dar nu pana jos, si se desface bine in doua, apoi fiecare jumatate se taie la fel, de sus pana jos, dar nu de tot. Cu ciocanul pentru snitel se bate muschiul pana obtinem un fel de blat.

Costita se taie felii subtiri si mici. Muschiul se sareaza si se pipereaza si se intinde mustar pe toata suprafata lui. Ciupercile proaspete se spala si se curatii, se inabusa in ulei si se scot intr-un castron (ciupercile din conserva se inabusa in ulei). Un ou se bate cu 1 lingura faina si se amesteca cu costita si ciupercile si se adauga patrunjelul tocat.

Aceasta compozitie se asaza peste muschi, intr-o parte, pentru a putea fi rulat si apoi legat. Muschiul cu umplutura se ruleaza si se leaga la un capat si apoi se leaga in lat, pana in partea cealalta, pentru a nu se desface.

Se asaza in tava cu ulei si pe margine se pun cartofi taiati pe jumatate. Se toarna peste muschi suc de rosii sau pasta de tomate (3-4 linguri), se presara verdeata (patrunjel) peste cartofi si apoi vinul alb. Se da la cuptor circa 40 de minute. Se taie felii si se serveste cu cartofi cu sos de rosii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Fetelor am facut reteta asta si am papat pana plesneste burtica. E buna de mori!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.