Miniprajituri cu merisoare, nuci si jeleu

Printeaza

Miniprajituri cu merisoare, nuci si jeleu din: oua, zahar, pesmet, sare, praf de copt, margarină lichidă sau ulei, esenta, miez de nucă, urda, frişcă lichidă, gelatină, merişoafe deshidratate, lichior de vişine sau coniac, sirop de merişoare, jeleu de tort.

Miniprajituri cu merisoare, nuci si jeleu

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri pes­met
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 50 ml margarină lichidă sau ulei
  • esenţă
  • 2 linguri miez de nucă fin măcinata
  • 100 g miez de nucă mărunţit

Pentru cremă:

  • 100 g urdă
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 plic gelatină (10 g)
  • 10 g merişoafe deshidratate
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură lichior de vişine sau coniac

Pentru decor:

  • câteva merişoare
  • 1 mână jumătăţi de miez de nucă
  • 75 ml sirop de merişoare
  • un plic jeleu de tort

Mod de preparare:

Mixezi bine albuşurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul. Gălbenuşurile le mixezi cu margarina lichi­dă sau uleiul şi le încorporezi în albuşuri.

Omoge­nizezi amestecul, apoi adaugi esenţa şi pesmetul amestecat cu praful de copt şi cu miezul de nucă mărunţit.

Tapetezi o tavă pătrată de 20/20 cu hârtie pentru copt, apoi torni aluatul şi presari deasupra, pe toată suprafaţa, miezul de nucă. Dai tava la copt, pentru cca 20 de minute, la foc potrivit.

Desprinzi de pe hârtie blatul, apoi îl laşi la răcit. Ajutându-te de gura unui păhărel, decupezi mici discuri din blat, pe care le aşezi în forme de brioşe.

Pentru crema merişoarele le dai în câteva clocote, în siropul format din 150 g zahăr, 1 lingură de lichior şi una de apă, apoi le scurgi bine şi siropul îl laşi la ră­cit.

Mixezi urda cu jumătate din cantitatea de sirop de merişoare, până vei obţine un amestec cremos, apoi amesteci compoziţia cu frişca mixată şi cu ge­latină hidratată în 100 ml apă rece şi apoi topită la bain-marin, fără a o fierbe.

Acest amestec îl torni peste fiecare disc de aluat, până la marginea formei şi dai la rece 2 ore, după care decorezi cu câte o linguriţă de jeleu preparat din siropul de merişoare şi jeleul de tort (preparat după instrucţiunile de pe plic), 2-3 merişoare şi câte o bucată de miez de nucă.

Dai miniprăjiturile la rece timp de 15 minute, apoi le scoţi din forme pe platou.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.