Merluciu cu varza de Bruxelles

Printeaza

Merluciu cu varza de Bruxelles din: trunchi de merluciu, faina, malai, marar, pulbere de usturoi, sare, piper, varza de bruxelles, unt, cascaval, smantana degresata.

Ingrediente:Merluciu_cu_varza_de_Bruxelles

  • 500 g trunchi de merluciu
  • 2 linguri fiana
  • 2 linguri malai
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingurita pulbere de usturoi
  • sare
  • piper
  • 300 g verzisoare de Bruxelles
  • 75 g unt
  • 100 g cascaval
  • 150 g smantana degresata

 

Mod de preparare:

Topeşti untul într-un vas pe care îl introduci în cuptorul cald. Amesteci făina cu mălaiul, sarea, piperul, usturoiul şi mărarul fin tocat. Treci bucăţile de peşte prin untul călduţ, apoi prin amestecul cu făină.

Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi le coci la foc iute, în cuptorul preîncălzit.

Tai în jumătăţi sau în sferturi verzişoarele si le înăbuşi pentru 5 minute, în untul rămas şi 50 ml apă fierbinte. Presari sare şi piper după gust, amesteci uşor şi le scoţi într-o formă termorezistentă.

Razi deasupra caşcaval şi introduci verzişoarele în cuptor pentru 10 minute, până se topeşte caşcavalul.

Serveşti peştele cu garnitura de verzişoare stropite cu smântână şi presărate cu mărar fin tocat.

Merluciu cu varza de Bruxelles

Merluciu_cu_varza_de_Bruxelles

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.