Meringue cu crema de brandy si ciocolata

Printeaza

Meringue cu crema de brandy si ciocolata din: ou, zahar, zahar pudra, nuca de cocos, lapte, zahăr vani­lat, unt, brandy, ciocolata.

Ingrediente:Meringue_cu_crema_de_brandy_si_cocolata

  • 3 albuşuri de ou
  • 150 g zahăr
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g nucă de cocos rasă

Pentru umplutură:

  • 300 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vani­lat
  • 250 g unt
  • 50 ml brandy
  • 50 g ciocolată

Mod de preparare:

Se amestecă albuşurile cu zahăr şi se bat bine. Se cerne zahărul pudră cu nuca de cocos rasă şi se încor­porează treptat în compoziţia de albuşuri. Cu o lingură, se formează mici cerculeţe din com­poziţia de albuşuri, se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă forma unor ovale mici.

Se coc la 130° C, timp de 50 de minute. Se fierbe laptele, zahărul şi zahărul pudră. Se lasă să se răcească şi se amestecă periodic. Se adaugă apoi untul topit, amestecat cu brandy. Se toarnă treptat şi ciocolata topită. Se umplu me­ringue cu această compoziţie şi se lasă la frigider timp de o oră.

Meringue cu crema de brandy si ciocolata

Meringue_cu_crema_de_brandy_si_cocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.