Meringue cu crema de brandy si ciocolata
PrinteazaMeringue cu crema de brandy si ciocolata din: ou, zahar, zahar pudra, nuca de cocos, lapte, zahăr vanilat, unt, brandy, ciocolata.
- 3 albuşuri de ou
- 150 g zahăr
- 100 g zahăr pudră
- 50 g nucă de cocos rasă
Pentru umplutură:
- 300 ml lapte
- 150 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- 250 g unt
- 50 ml brandy
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Se amestecă albuşurile cu zahăr şi se bat bine. Se cerne zahărul pudră cu nuca de cocos rasă şi se încorporează treptat în compoziţia de albuşuri. Cu o lingură, se formează mici cerculeţe din compoziţia de albuşuri, se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă forma unor ovale mici.
Se coc la 130° C, timp de 50 de minute. Se fierbe laptele, zahărul şi zahărul pudră. Se lasă să se răcească şi se amestecă periodic. Se adaugă apoi untul topit, amestecat cu brandy. Se toarnă treptat şi ciocolata topită. Se umplu meringue cu această compoziţie şi se lasă la frigider timp de o oră.
Meringue cu crema de brandy si ciocolata
Pofta buna!