Meringue cu nuci
PrinteazaO reteta de meringue cu nuci din: oua, fulgi de grau, zahar, nuci, lapte, zahar vanilat, unt si rom.
Aluat:
- 2 ouă
- 150 g fulgi de grâu
- 150 g zahăr
- 50 g nuci
Umplutură:
- 300 ml lapte
- 100 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- 250 g unt
- 50 ml rom
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahărul, până se obţine o spumă groasă. Se adaugă fulgii de grâu, nucile tocate mărunt şi se amestecă uşor. Cu lingura, se fac moviliţe mici pe o tavă unsă în prealabil. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160° C, timp de aproximativ 30 de minute.
Cât sunt încă calde, se desprind cu cuţitul, se scot pe o tavă de metal şi se lasă să se răcească.
Se fierbe laptele, zahărul şi zahărul vanilat, la foc mic, până se obţine o cremă. Se lasă să se răcească, amestecând constant. Se încorporează treptat romul si untul. Se lipesc câte două bucăţi de meringue cu această cremă şi se servesc.
Meringue cu nuci
Pofta buna!