Meringue cu nuci

Printeaza

O reteta de meringue cu nuci din: oua, fulgi de grau, zahar, nuci, lapte, zahar vanilat, unt si rom.

Ingrediente:Meringue cu nuci

Aluat:

  • 2 ouă
  • 150 g fulgi de grâu
  • 150 g zahăr
  • 50 g nuci

Umplutură: 

  • 300 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 50 ml rom

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zahărul, până se obţine o spumă groasă. Se adaugă fulgii de grâu, nucile tocate mărunt şi se amestecă uşor. Cu lingura, se fac moviliţe mici pe o tavă unsă în prealabil. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160° C, timp de aproximativ 30 de minute.

Cât sunt încă calde, se desprind cu cuţitul, se scot pe o tavă de metal şi se lasă să se răcească.

Se fierbe laptele, zahărul şi zahărul vanilat, la foc mic, până se obţine o cremă. Se lasă să se răcească, ame­stecând constant. Se încorporează treptat romul si un­tul. Se lipesc câte două bucăţi de meringue cu această cremă şi se servesc.

Meringue cu nuci

Meringue cu nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.