Melci insiropati

Printeaza

Melci insiropati din: aluat, unt, zahar, zahar vanilat, nuca macinata, stafide, lapte, zahar pudra si zeama de lamaie.

Ingrediente:Melci_insiropati

  • aluat de cozonac
  • 300 g unt
  • 400 g zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 1 cana cu nuca macinata
  • 100 g stafide
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar pudra
  • 1-2 linguri cu zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Din aluatul de cozanac, întinde o foaie po­trivit de groasă şi unge-o cu untul frecat. Presară deasupra 200 g de zahăr, zahă­rul vanilat, nuca măcinată şi stafidele.

Rulează cu mare grijă, după care taie felii de 4-5 cm grosime. Melcii astfel obţinuţi aşază-i într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.

Ai grijă să nu-i pui foarte apropiaţi unul lângă altul, pentru a nu se lipiîntre ei. Lasă-i la dospit câteva minute, după care coace-i la foc moderat aproximativ 45 de minute, între timp, fierbe laptele cu restul de zahăr.

Când melcii sunt aproape gata, toarnă laptele îndulcit şi lasă-i în cuptor încă cinci minute.

Freacă zahărul pudră cu zeama de lămâie până se omogenizează. Unge apoi melcii cât sunt calzi.

Melci insiropati

Melci_insiropati

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa icnerc sa vad ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.