Marmelada de macese

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de marmelada de macese din: macese, zahar si lamaie.

Ingrediente:

  • 3 kg macese
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Tai măceşele în două, le cureţi bine de firişoare şi seminţe. Le opăreşti în apă clocotită, le speli în mai multe ape reci şi le pui la fiert în puţină apă.

După ce s-au înmuiat bine, le dai printr-o sită deasă (sau mi­xer). Piureul obţinut îl pui la fiert.

La fiecare kilogram de piure pui 400 g zahăr. Fierbi compoziţia amestecând mereu, până scade bine.

Când capătă consistenţa unei paste, adaugi zeama de lămâie. Laşi pe foc să mai dea câteva clocote (1-2 minute) şi o torni fierbinte în borcane calde.

Pui capace borcanelor şi le păstrezi în cămară la întuneric.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. e preferata mea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.