Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

Printeaza

O reteta simpla de Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru din: usturoi, miez de nuca, coriandru, patrunjel, sare, piper si ulei de masline.

Marinarea este procesul de îmbibare şi matu­rare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau de a da o aromă (ori ambele).

Ingrediente:Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 2 linguri cu miez de nucă dat prin maşina de tocat
  • 1 legătură de coriandru proaspăt
  • 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1 vârf de cuţit de piper proaspăt măcinat
  • 4 linguri cu ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Amestecă totul în blender. Timpul de macerare pentru peşte este de 1-2 ore (pentru peştele întreg) şi de 1/2-1 oră pentru fileuri. La fel ca pentru legume.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.