Marinata de peste in suc de rosii

Printeaza

Marinata de peste in suc de rosii

Ingrediente:Marinata de peste in suc de rosii

  • 2 kg peşte proaspăt
  • 2 cepe mari
  • 3 ceşti suc de roşii
  • 1 pahar vin
  • 2 lămâi
  • 4-5 foi de dafin
  • 2 prafuri de piper
  • ulei pentru prăjit
  • 1 linguriţă cu vârf sare
  • faină pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Peştele se taie felii groase; se sărează-piperează, se tăvălesc în faină, se scutură bine şi se pun la prăjit în ulei încins. Ceapa se taie peştişori.Se dă peştele rumenit deoparte şi în loc se pune ceapa la călit.

Lămâile se taie felii şi se curăţă de coajă până la miez (partea albă e amară) Când ceapa s-a colorat, se stinge cu vin şi suc de roşii, se adaugă lămâie, dafin, piper, restul de sare, să clocotească câteva minute .

Se pune şi peştele zeama trebuie să-1 acopere şi se dă cratiţa la cuptor, mai puţin de o juma de ceas, până se leagă sosul.

Se poate mânca imediat sau lăsa la rece 2-3 săptămâni, să lucreze vinul şi lămâia şi să facă oasele catifea.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • marinata de peste cu sos de rosii
  • peste marinat in sos de rosii
  • marinata de peste in sos tomat
  • marinata de peste cu suc de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.