Mancare de varza cu carne de porc si seminte de chimen

Printeaza

Mancare de varza cu carne de porc si seminte de chimen din: ceapa, untura de porc, varza alba, mar, ienupar, seminte de chimen, cidru, cotlete de porc, ulei, supa de pui, piure de cartofi.

Ingrediente: Mancare_de_varza_cu_carne_de_porc_si_seminte_de_chimen

  • 1 ceapă
  • 50g untură de porc
  • 750g de varză albă
  • 1 măr (circa 200g)
  • 1 linguriţă boabe de ienupăr
  • 1 linguriţă seminţe de chimen
  • 500ml de cidru sec
  • 4 cotlete de porc (fiecare de circa 200g)
  • 1 lingură de ulei
  • 1 cub supă de pui
  • piure de cartofi, pentru servit

 

Mod de preparare:

Feliază fin ceapa şi pune-o împreună cu untura într-un vas de fontă cu fundul gros.

Prăjeşte ceapa la foc mediu, amestecând frecvent, circa 5 minute.

Taie cotorul verzei şi toacă fin frunzele. Adaugă-le în vas şi amestecă totul bine, lăsându-le la foc mic cât timp decojeşti şi feliezi mărul.

Zdrobeşte boabele de ienupăr şi seminţele de chimen şi adaugă-le în vas împreună cu feliile de măr, asezonează mâncarea şi toarnă cidrul. Amestecă bine şi dă totul în clocot. Acoperă vasul şi lasă varza să fiarbă la foc mic 20 de minute.

Incinge cuptorul la 150°C. Asezonează carnea pe ambele părţi. Incinge o tigaie, cu uleiul în ea, la foc mediu şi rumeneşte cotletele pe ambele părţi.

Scoate-le din tigaie şi transferă-le în vasul de fontă, peste varză şi fărâmiţează deasupra cubul de supă.

Pune la loc capacul şi lasă mâncarea la cuptor alte 30 de minute.

Dacă este mult lichid în vas, aşază-l pe aragaz şi lasă mâncarea să fiarbă până când se mai evaporă din lichid.

Verifică dacă mai e nevoie de sare şi piper, apoi serveşte cu piure de cartofi.

Mancare de varza cu carne de porc si seminte de chimen

Mancare_de_varza_cu_carne_de_porc_si_seminte_de_chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.