Kefta de pui

Printeaza

O reteta de kefta de pui din: carne de pui, ardei capia, ceapa, usturoi, patrunjel verde, chimen macinat, piper negru, ienibahar, cimbru, seminte de caramom, boia iute, sare, coriandru si cuisoare.

Ingrediente:Kefta de pui

  • 800 g carne de pui
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 8 boabe de ienibahar macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • cateva seminte de cardamom macinate
  • 1 lingurita boia iute
  • sare
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 5 cuisoare parfumate (macinate)

 

Mod de preparare:

Razi ceapa si usturoiul pe razatoarea fina, toci ardeiul si patrunjelul marunt, apoi le amesteci cu carnea tocata. Adaugi condimentele si framanti bine pana se omogenizeaza, apoi o lasi la frigider o ora.

Modelezi pe bete de frigarui (tinute in prealabil 30 de minute in apa) carnaciori sau chiftele lunguite, potrivit, le ungi cu ulei si le rumenesti pe gratarul incins 4 minute pe fiecare parte. Le servesti imediat, cu lipie sa garnisite cu orez, cuscus, cartofi, gogosari murati ori sos de iaurt.

Kefta de pui

Kefta de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.