Gulii gratinate

Printeaza

Gulii gratinate din: gulii, fasole, rosii, frisca, coniac, mustar, sare, piper, zahar.

Ingrediente :Gulii gratinate

  • 2 gulii mari (700 gr.)
  • 400 gr. fasole verde
  • 200 ml concentrat de legume
  • 500 gr. rosii
  • grasime pentru uns forma
  • 250 ml frisca
  • 2 linguri de coniac
  • 4 linguri mustar
  • sare
  • piper
  • zahar

 

Mod de preparare:

Se curata guliile de coaja si se taie felii subtiri. Fasolea se spala si se taie bucati mici. Se pun guliile si fasolea intr-o cratita, se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba, cu capac, circa 5 minute.

Se scurg intr-o sita, pastrandu- se zeama de fiert. Se spala rosiile si se taie felii. Se unge o forma de budinca, se pun legumele straturi-straturi si se toarna peste ele zeama de fiert, amestecata bine cu frisca, coniacul, mustarul si condimentele.

Se-ncinge cuptorul (250 C) si se lasa sa se coaca 20 de minute.

Se servesc cu cartofi fierti. Un sfat: daca guliile au frunze proaspete, tocati-le marunt si presarati-le peste graten. Au un gust iute, picant si pot fi folosite ca mirodenii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.