Gulas picant cu bacon si carne de vita

Printeaza

Gulas picant cu bacon si carne de vita din: bacon afumat, ceapa, carne de vita, boia iute, usutori, rosii, bulion, ardei iuti, cartofi, rădăcini pătrunjel, frunze felină, dafin, pătrunjel, sare, piper.

Gulas_picant_cu_bacon_si_carne_de_vita

Ingrediente:

  • 50 g bacon afumat
  • 2 cepe mari
  • 1 kg carne de vită
  • 1 lingură boia iute
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 roşii
  • 2 morcovi
  • 2 linguri bulion
  • 2 ardei iuţi
  • 3 cartofi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • câteva frunze felină
  • 3 foi dafin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se rumeneşte baconul şi, după ce şi-a lăsat toată grăsimea, se pune ceapa tăiată peştişori.

Se lasă să se înmoaie, se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se amestecă pentru ca aceasta să se rumenească uniform.

Se pune boiaua şi se lasă 10 secunde să se rumenească.

Se adaugă morcovii rondele, ca si rădăci­na de pătrunjel, roşiile mărunţite, bulionul, usturoiul tăiat feliuţe, foile de dafin, ardeii iuţi si se acoperă cu apă.

Se lasă la fiert o oră, sub capac, si apoi se pun cartofii tăiaţi cuburi.

Se mai lasă să fiarbă si aceştia si se pun frunzele de felină si de pătrunjel tăiate mărunt. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Gulas picant cu bacon si carne de vita

Gulas_picant_cu_bacon_si_carne_de_vita

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.