Graten de legume de primavara

Printeaza

Graten de legume de primavara din: cartofi, sare, sparanghel, zahar, unt, gulie, morcovi, mazare mangetout, patrunjel, supa de legume, camembert de capra, paine, unt.

Ingrediente:Graten de legume de primavara

  • 500 g cartofi pentru fiert
  • sare
  • 250 g sparanghel alb
  • 1 priză de zahăr
  • 1 linguriţă de unt
  • 1 gulie
  • 300 g morcovi
  • 200 g mazăre mangetout
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 6 linguri de supă de legume
  • 300 g camembert de capră
  • 2 felii de pâine albă uscată şi prăjită
  • unt pentru uns forma

 

 

Mod de preparare:

 

Cartofii se spală, se fierb, se scurg şi se trec sub jet de apă rece. Apoi se cojesc, se taie felii şi se presară cu sare.

Se spală sparanghelul, se curăţă, iar capetele lem­noase se taie. Tijele curăţate se taie bucăţi şi se fierbe al dente în apă cu sare, zahăr şi unt.

Gulia şi morcovii se spală şi se cojesc. Gulia se taie bucăţi, iar morcovii rondele, apoi se fierb împreună al dente în apă cu sare. Mazărea se spală, se curăţă şi se opă­reşte în apă cu sare. Se spală pătrunjelul, se scutură de apă şi se toacă mărunt.

Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Bucăţile de car­tofi şi de legume şi pătrunje­lul se pun intr-o formă unsă cu unt şi se stropesc cu supa de legume.

Pe deasupra se distribuie brânza tăiată bu­căţele. Pâinea prăjită se fă­râmiţează şi se presară peste compoziţie.

Gratenul se coace circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.