Casoleta vegetariana

Printeaza

Casoleta vegetariana din: morcovi mari, napi, ciuperci, cartofi, ceapa, fasole, bulion, dafin, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Casoleta vegetariana

  • 5- 6 morcovi mari
  • 2-3 napi
  • 6-8 ciuperci proaspete sau 200 g hribi uscaţi
  • 1/2 kg cartofi
  • 10-12 cepe mici (arpagic)
  • 100 g fasole boabe fiartă şi scursă
  • 3 linguri de bulion
  • dafin
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1 pahar cu ulei
  • sare
  • piper boabe
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi morcqyii, ciupercile, cepele şi napii, spălaţi în 2-3 ape, tăiaţi legumele felii potrivit de mari, iar ciupercile şi codiţele lor le tăiaţi mărunt. Lăsaţi cepele întregi. Tocaţi mărunt usturoiul. Strângeţi totul în castron adânc.

încălziţi uleiul şi răsturnaţi în cratiţă legumele. Acoperiţi cratiţa şi fierbeţi pe foc mic 1/2 oră, după ce aţi turnat 1 cană cu apă.

Din bulion desfăcut într-o cană cu apă caldă, sare, piper boabe, 1 frunză de dafin şi puţin cimbru, faceţi un sos fiert 10 min, pe care-1 turnaţi peste legume.

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cuburi mici cartofii, îi puneţi la fiert în cratiţa cu legume. După 20 min puneţi cratiţa cu legume la cuptor după ce aţi amestecat fasolea boabe fiartă.

Lăsaţi mâncarea să scadă până când sosul se reduce la jumătate.

Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.