Gogosi aromate

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosi aromate din: faina, lapte acru, drojdie uscata, esenta de vanilie, zahar, oua, sare si ulei.

Ingrediente:Gogosi aromate

  • 600 g faina
  • 250 ml lapte acru sau iaurt
  • 5 linguri unt
  • 2 pachetele drojdie uscata
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Pui făina într-un castron, faci o adânci­tură în mi|loc şi torni drojdia dizolvată în pu­ţin lapte Laşi 10 minute ca să crească ma­laua, apoi începi să frămânţi adăugând treptat restul de lapte acru (la temperatu­ra camerei, nu rece), ouăle bătute, zahărul, esenţa de vanilie, un praf de sare şi untul moale.

Obţii un aluat mai moale, pe care-l laşi la dospit 30 de minute.

Pe o planşetă presărată cu făină, în­tinzi aluatul într-o foaie groasă de 7 mm. Decupezi apoi rondele mai mari şi tai mij­locul cu ajutorul unui pahar mai mic.

Le laşi să crească 10 minute, apoi le prăjeşti în ulei încins. Le presari cu zahăr tos sau cu za­hăr pudră, dar le poţi glazura şi cu ciocola­tă sau cu sirop de caramel.

Gogosi aromate

Gogosi aromate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • gogoşi cu lapte bătut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.