Gogosari si conopida in otet – usor de preparat

Printeaza

Gogosari si conopida in otet din: gogosari, conopida, morcovi, telina, dafin, otet, piper, apa, sare, frunze de telina, hrean, ulei, zahar.

 

Ingrediente:Gogosari si conopida in otet

  • 5 kg gogoşari
  • 1 conopidă mare
  • 1 kg morcovi
  • 2 ţeline
  • foi de dafin
  • otet
  • boabe de piper
  • apă
  • sare
  • frunze de felină
  • hrean
  • 1 ceaşcă de ulei
  • zahăr

Mod de preparare:

Gogoşarii se spală, se taie sferturi, se curăţă de seminţe, se lasă la scurs.

Conopida se desface bucheţele şi se spală în mai multe ape.

Morcovii şi ţelina se curăţă, se spală, se taie bucăţi.

Intr-un borcan se aranjează alternativ straturi de gogo­şari, printre care se introduc celelalte legume, boabele de piper, foile de dafin, feliile de hrean.

Se toarnă acreala fierbinte (la un litru de oţet, doi litri de apă, 3 linguri de sare, 3 linguri de zahăr, ceaşca de ulei).

Se închide borcanul imediat.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Gogosari umpluti cu morcovi si telina

Gogosari umpluti cu morcovi si telina din: varza, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, ulei, foaie de dafin, cimbru, marar, piper macinat, sare, otet, gogosari. Ingredinte: 1 1/2kg. varza 200 gr. morcovi si telina 150 gr. ceapa 100 gr. ardei gras 150 ml ulei o foaie de dafin frunze de telina cimbru marar 1/2 lingurita de […]

 

retete

Legume asortate in otet

Legume asortate in otet din: gogosari, morcovi, telina, conopida, usturoi, arpagic, otet, sare, zahar, miere de albine, foi de dafin, boabe de ienibahar. Ingredinte: 15 gogosari verzi 30 gogosari rosii 2 radacini mari morcov 2 teline mari 1 conopida potrivita 2 capatini usturoi mari o jumarate kg arpagic Saramura: pentru fiecare kg de otet de […]

 

Gogosari in otet cu dafin

Gogosari in otet cu dafin

Gogosari in otet cu dafin din: gogosari, sare, untdelemn, otet, dafin, piper, hrean, conopida, boabe de mustar, zahar. Ingrediente: gogosari 3 linguri sare 20 ml untdelemn 25 bucăţi zahăr 2-3 foi de dafin câteva boabe de piper hrean conopida boabe de muştar frunze de vişin   Mod de preparare: Se prepară oţetul adăugând, la un […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ies foarte buni facuti in modul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.