Fructe de mare cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de fructe de mare cu legume din: morcov, ardei capia, praz, fructe de mare, vin alb demisec si usturoi.

Ingrediente:Fructe de mare cu legume

  • un morcov
  • un ardei capia
  • un fir de praz
  • un pachet fructe de mare conge­late
  • doi căţei de usturoi
  • 100 ml vin alb demisec
  • ulei de măsline
  • sare
  • 200 g orez
  • piper
  • pătrunjel
  • parmezan

 

Mod de preparare:

Morcovul se curata de coaja, se spala, se fierbe in apa cu sare, apoi se taie felii subtiri. Prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se incing trei linguri de ulei, se pune prazul si se caleste pana devine auriu.

Se adauga fructele de mare, decongelate sau nu, se lasa sa se evapore lichidul format in cratita, apoi se adauga orezul spalat. Se toarna vinul alb, se adauga o cana cu apa, sare si piper dupa gust. Se amesteca, se da focul la minim si se fierbe pana ce orezul s-a umnflat si este aproape fiert.

Se adauga ardeiul capia taiat julien, usturoiul feliat, morcovul fiert, se amesteca, se mai fierbe cinci minute si se opreste focul. Se presara patrunjel proaspat tocat, se amesteca si se serveste imediat, presarat cu parmezan.

Fructe de mare cu legume

Fructe de mare cu legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • fructe de mare cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.