Friptura de porc cu ciuperci
PrinteazaFriptura de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, untura, ceapa, boia, costita, faina, ciuperci, smantana, vin, usturoi, sare, patrunjel.
- 1 kg pulpă de porc
- 120 g untură
- 1 ceapă
- 3-4 linguri de boia dulce
- 150 g costiţă afumată
- 1-2 linguri făină
- 300 g ciuperci
- 6 linguri de smântână
- 100 ml vin
- 7-8 căţei usturoi
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Tai carnea în 6 felii, şniţele. Ceapa şi ciupercile le tai mărunt, iar costiţa o tai cubuleţe.
Prăjeşti bucăţile de carne în untură, pe ambele părţi. Le scoţi şi căleştfîn grăsime ceapa, ciupercile, costiţa. Adaugi boia şi sare.
Stingi totul cu apă. In acest sos, pui friptura să fiarbă la foc mic. La urmă pui usturoiul, vinul şi după 1-2 minute, iei de pe foc.
Serveşti friptura cu smântână şi cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!