Frigarui de creveti cu sferturi de lime

Printeaza

Frigarui de creveti cu sferturi de lime din: ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de menta, creveti, pesmet, lamaie.

Ingrediente:Frigarui_de_creveti_cu_sferturi_de_lime

  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi
  • 12-16 frunze de menta, tocate
  • 450 g creveti proaspeti, decorticati
  • 50 g pesmet
  • sferturi de lamaie, pentru servit

 

Mod de preparare:

Inmoaie în apă 20 de beţe mici de bambus pentru frigărui, timp de 15 minute. Pune uleiul de măsline, usturoiul, aproape toată menta (păstrează puţină şi pentru servit) şi creveţii într-un castron mediu. Asezonează bine. Amestecă pentru a acoperi creveţii uniform, apoi dă-i la rece timp de 1 oră.

Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill. înfige câte 3-5 creveţi pe fiecare frigăruie. Pune pesmetul pe o farfurie. îndepărtează marinada în exces de pe creveţi, apoi presează-i uşor în pesmet, pentru a-i acoperi.

Pune frigăruile pe grătar şi frige creveţii 2 minute, întorcându-i doar o dată, până devin rozalii şi se pătrund. Fii cu ochii pe ei deoarece vor fi gata foarte repede. Presară peste creveţi menta rămasă şi serveşte-i împreună cu sferturile de lămâie.

Frigarui de creveti cu sferturi de lime

Frigarui_de_creveti_cu_sferturi_de_lime

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.