Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

Printeaza

O reteta de frigarui cu coriandru si cartofi falsi din: pulpa tocata de vita, ulei de masline extravirgin, coriandru, parmezan, usturoi, sare, piper, faina alba, ou, patrunjel si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

pentru frigărui:

  • 400 g pulpă tocată de vită
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură coriandru măcinat
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 căţei de usturoi
  • sare şi piper

pentru cartofii falşi:

  • 100 g făină albă
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • sare şi piper
  • cartofi falşi

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat din făină, ou (foto 1), sare, piper, după gust, şi pătrunjelul tocat. Strânge-1 în formă de bilă, aco- peră-1 cu folie alimentară şi lasă-1 în frigider să se odihnească 10 minute.

Pune într-un castron carnea tocată, parmezanul ras, coriandrul, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine toate ingredientele. Formează chifteluţe cu mâinile şi înfige în ele câte două beţişoare de frigărui.

Fă un sos amestecând uleiul cu usturoiul zdrobit. Pune frigăruile pe grătarul încins şi frige-le pe toate părţile, un- gându-le cu sosul de usturoi.

Intinde aluatul şi taie-1 fâşii cu rotiţa dantelată de pa­tiserie. Prăjeşte-le circa 1 minut în ulei de floarea-soarelui încins şi scoate-le pe hârtie absorbantă, apoi sărează-le, după gust. Serveşte frigăruile aşezate pe un pat de cartofii falşi, însoţite de un sos picant, după gust.

Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.