Fantezie de iarna

Printeaza

Fantezie de iarna din: oua, zahar, faina, esenta rom, zahar vanilat, sare, ulei, apa, otet, crema pentru prajituri cu trufe, crema pentru prajituri cu vanilie, lapte, zahar pudra, frisca, kiwi, compot de ananas, capsuni, ciocolata cu lapte.

Ingrediente:Fantezie de iarna din: oua, zahar, faina, esenta rom, zahar vanilat, sare, ulei, apa, otet, crema pentru prajituri cu trufe, crema pentru prajituri cu vanilie

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 2 căni zahăr
  • 2 căni făină
  • 1 esenţă rom
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 vârf sare
  • 8 linguri ulei
  • 4 linguri apă
  • 1 linguriţă oţet

Pentru cremă:

  • 1 plic cremă pentru prăjituri cu trufe
  • 1 plic cremă pentru prăjituri cu vanilie
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri zahăr pudră

Pentru ornat:

  • 1 plic frişcă
  • 150 ml lapte
  • kiwi
  • compot de ananas
  • căpşuni
  • 1 ciocolată cu lapte pentru ras deasupra

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spu­mă tare cu zahărul şi un praf de sare şi gălbenuşurile le amesteci cu esenţa de rom, zahărul vanilat, ule­iul, apa şi oţetul (pui oţet pentru ca blatul să fie pu­fos). Apoi amesteci totul într-un castron mai mare albuşurile spumă şi gălbenuşurile şi, la urmă, adaugi şi făina, cu grijă, să nu se formeze cocoloaşe.

Aluatul obţinut îl pui la copt într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, tavă dreaptă sau rotundă, depinde cum vreţi să fie tortul sau, ca să nu se prindă, ungi tava cu ulei, pui folie de aluminiu, ungi si folia cu puţin ulei şi torni compoziţia. Dai la copt timp de 30 – 40 de minute, la foc mic, până ce creşte şi se rumeneşte uşor, după care, măreşti focul pentru a căpăta acea culoare uşor arămie.

Verifici cu o scobitoare din când în când şi este gata atunci când scoţi scobitoarea curată din blat. După coacere, laşi la răcit şi prepari crema.

Pregăteşti crema aşa:

Baţi fiecare plic de cremă cu 250 ml lapte şi cu linguri de zahăr pudră şi dai la răcit (respectă instrucţiunile de pe plici).

Asamblezi aşa:

Prepari frişca aşa cum scrie pe plic şi o dai la rece. Blatul îl tai în 3 părţi, parteta de jos o aşezi pe un pla­tou sau tavă şi o însiropezi cu jumătate din cantita­tea de sirop din compotul de ananas. Pui crema de trufe, apoi blatul 2 pe care l-ai însiropat cu cealaltă parte de sirop din compot şi crema de vanilie, după care adaugi blatul 3.

Peste blatul 3, pui frişca şi, cu o spatulă, nivelezi şi pe margini, până ce tortul este îm­brăcat într-o haină albă de frişcă. Aşezi fructele tăiate feliuţe deasupra, cum doreşti şi razi ciocolata peste tot tortul ca şi cum ar fi nins cu zăpadă de ciocolată. Laşi tortul la frigider cam 2-3 ore înainte de consuma­re.

Fructele pot fi proaspete sau din compot.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.