Drob de miel cu verdeata si oua

Printeaza

Drob de miel cu verdeata si oua din: organe de miel, oua, ceapa, marar, usturoi verde, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Drob_de_miel_cu_verdeata_si_oua

  • un kg organe de miel
  • 4 oua crude
  • 4 oua fierte tari
  • 2 legaturi ceapa
  • o legatura marar
  • usturoi verde
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Organele (inima, ficatul, plămânii, ri­nichii) se spală şi se lasă în apă rece cu o lingură de oţet pentru 60 de minute.

Apoi, se scurg de apa în care au stat şi se pun la fiert cu un praf de sare. Se spumează ori de câte ori este nevoie.

Se lasă la fiert 30 de minute.

După ce au fiert, se lasă să se răco­rească şi se trec prin maşina de tocat.

Peste pasta rezultată se adaugă ouăle crude, ceapa, mărarul, pătrunjelul şi usturoiul tăiate mărunt. Se adaugă sare şi piper.

O tavă de cozonac se unge cu un pic de grăsime, se tapetează cu puţină făină şi se pune jumătate din cantita­tea de amestec.

Se aşază ouăle fierte, de-a lungul tăvii şi se acoperă cu restul amestecului.

Se nivelează şi se dă la cuptor pen­tru aproximativ 30 de minute. Se lasă apoi să se răcească în tavă şi se scoate ulterior.

Drob de miel cu verdeata si oua

Drob_de_miel_cu_verdeata_si_oua

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.