Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor

Printeaza

Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii, usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin.

Ingrediente:Dovleac_cu_gnocchi_si_branza_la_cuptor

  • 500 g dovleac, curatat de coaja si taiat bucati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 rosii tocate
  • 1 catel de usturoi
  • 3 crengute de rozmarin, plus 1 lingurita tocat
  • 1 lingura otet de mere sau balsamic
  • 400 g gnocchi
  • 300 g branza de capra, sfaramata
  • 1 1/2 lingura nuci de pin

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Taie dovleacul bucăţi şi aşază-le în tava de copt cu 1 lingură de ulei de măsline şi presară sare şi piper. Dă la cuptor 25 de min sau până când se pătrunde.

Intr-un vas, pe foc, prăjeşte roşiile şi usturoiul în uleiul rămas 10 min, stinge cu oţetul şi adaugă rozmarinul. Lasă deoparte. Fierbe gnocchi.

Aşază gnocchi şi dovleacul într-un strat şi toarnă deasupra sosul de roşii, presară brânza şi nucile de pin şi dă la cuptor 20 de minute.

Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor

Dovleac_cu_gnocchi_si_branza_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.