Deserturi gustoase: Tort cu cafea
PrinteazaTort cu cafea din: faina, unt, zahar, cafea espresso, praf de copt, cacao, oua, esenta de rom, sare, crema, galbenusuri, zahar tos si nes.
- 150 g faina
- 150 g unt
- 10 g zahar
- 150 ml cafea espresso
- 2 lingurite cu prafde copt
- 30 g cacao
- 3 oua
- esenta de rom
- sare
pentru crema:
- 200 g crema
- 2 galbenusuri
- 150 g zahar tos
- 7 linguri cu nes
Mod de preparare:
Cerne făina cu praful de copt şi cacaua. Incorporează untul topit şi răcorit, cafeaua şi ouăle bătute cu zahărul. Toarnă compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor 30-40 de minute.
Lasă blatul să se răcească şi taie-l în trei. Freacă spumă untul cu zahărul şi gălbenuşurile, apoi încorporează nesul dizolvat în două linguri cu apă fierbinte. Umple cu cremă blaturile de tort şi dă la rece câteva ore.
Tort cu cafea
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort de cafea
Tort cu cafea, mai bine nu bei o cafea si mananci niste paine?