Cupa de inghetata Chevalier

Printeaza

O reteta de cupa de inghetata chevalier din: zahar, unt, gem de zmeura, suc de smeura, smeura, suc de lamaie, vanilie, cimet, frisca si ciocolata rasa.

Ingrediente:Cupa de inghetata Chevalier

  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceaşcă de gem de zmeură
  • 1 pahar de suc de zmeură
  • 400 gr zmeură proaspătă
  • suc de lămâie
  • vanilie
  • cimet
  • 1 pahar de frişcă
  • 1 lingură de ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Zahărul îl topim în vas, adăugăm şi amestecăm, aşteptând să capete o culoare aurie. Adăugăm apoi gemul şi sucul de zmeură. Din aceste ingrediente pre­parăm un sos în care punem zmeura proaspătă.

Condimentăm cu sucul de lămâie, vanilia cimetul şi gemul de zmeură şi lăsăm să se răcească. Zmeura nu o fierbem, ci o lăsăm ca să rămână fiecare fruct întreg. Ser­vim în vas frişca bătută, puţină îngheţată de vanilie, mesa de zmeură, încă puţină frişcă şi la sfârşit presărăm ciocolata rasă.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.