Consumul de peşte scade riscul apariţiei depresiei
PrinteazaSe presupune că acizii graşi Omega-3 din peşte pot modifica structura membranelor creierului, iar acestea, la rândul lor, ale neurotransmițătorilor dopamină şi serotonină.
Consumul de peşte scade riscul apariţiei depresiei, indică un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă chinezi.
La bărbaţii care consumă des peşte, riscul apariţiei depresiei scade cu 20%, iar la femei – cu 16%.
Se presupune că acizii graşi Omega-3 din peşte pot modifica structura membranelor creierului, iar acestea, la rândul lor, ale neurotransmițătorilor dopamină şi serotonină.
Ultimele două sunt considerate responsabile pentru apariţia sentimentului de depresie.
Proteinele, vitaminele şi mineralele de înaltă calitate care se găsesc în peşte pot ajuta, de asemenea, la menţinerea la distanţă a bolii.
Articol preluat de aici.