Prajitura cu ananas din compot din: ananas, oua, zahar, unt, faina, rom, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 500 g ananas rondele din compot 4 ouă 250 g zahăr pudră 150 g unt 50 g făină o lingură rom o lămâie un plic praf de copt Pentru caramel: 130 g zahăr 4 linguri apă Mod de […]
Compot gustos de caise
PrinteazaCompot gustos de caise din: caise, zahăr tos.
Ingrediente:
- 1 kg caise
- 500 g zahăr tos
Mod de preparare:
Caisele se spală bine, se curăţă de coajă şi se elimină sâmburii. Se taie în sferturi şi se pun în borcane de sticlă.
Se prepară un sirop simplu, rece, dintr-un litru de apă şi zahăr, care se toarnă peste fructe.
Se etanşează borcanul şi se pune la fiert în bain-marie, ceva mai mult de un sfert de oră.
Se păstrează la rece. Se serveşte cu cuburi de gheaţă.
Compot gustos de caise
Compot de gutui cu cuisoare din: gutui, zahar, aspirina, cuisoare. Ingrediente: 5 kg gutui 2 kg zahăr 2 l apă aspirină 5 pliculeţe zahăr vanilat câteva cuişoare Mod de preparare: Se şterg gutuile de puf cu o cârpă, se spală bine, se taie felii, care apoi se aşază în borcane de 840 g. Se […]
Compot de prune cu ringlote din: prune, ringlote, vin, zahar, lichior. Ingrediente: 500 g prune 500 g ringlote 1 l vin alb 100 g zahăr 300 ml apă 50 ml lichior Mod de preparare: Se taie în jumătăţi 500 g prune şi 500 g ringlote, li se scot sâmburii şi se aşază în borcane. 1 […]
Compot aromat din: capsuni, zmeura, fragi sau mure, zahar. Ingrediente: capsune zmeura fragi sau mure 150 g zahar Mod de preparare: Se aleg căpşuni, zmeură, fragi sau mure proaspete, bine coapte, cu pulpa tare. Se spală, se curăţă cu grijă, s se zvântă şi se pun în borcane uscate, în straturi alternative cu […]
Pofta buna!