Prajitura cu ananas din compot

Printeaza

Prajitura cu ananas din compot din: ananas, oua, zahar, unt, faina, rom, lamaie, praf de copt.

Ingrediente:Prajitura cu ananas din compot

  • 500 g ananas rondele din compot
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr pudră
  • 150 g unt
  • 50 g făină
  • o lingură rom
  • o lămâie
  • un plic praf de copt

Pentru caramel:

  • 130 g zahăr
  • 4 linguri apă

 

Mod de preparare

Se pun rondelele de ananas la scurs, se păstrează siropul, apoi se pun pe foc zahărul şi apa pentru caramel.

Se toarnă caramelul în forma de copt şi se întinde la interior. Se aşază felii de ananas pe fundul formei de copt, iar restul feliilor se mixează.

Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă untul moale tăiat cubuleţe, făina, praful de copt, romul, sucul de lămâie şi ananasul mixat. Se amestecă bine.

Se toarnă aluatul peste feliile de ananas şi se lasă la cuptor 45 de minute. Se lasă să se răcească puţin şi se toarnă siropul din conserva de ananas.

După răcire, se scoate prin răsturnare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.